acasă

dacă ar fi fost până la Benjamin Franklin, curcanul pe care îl sculptăm pentru cina de Ziua Recunoștinței ar fi putut fi pasărea noastră națională.

după ce vulturul pleșuv a câștigat onoarea în schimb, Franklin I-a scris fiicei sale că curcanul era „mai respectabil” decât vulturul, despre care credea că are „un caracter moral rău.”

Franklin și-a exprimat admirația pentru modul în care curcanii barnyard și-au apărat Teritoriul, o trăsătură care i-a plăcut și americanilor. Cu toate acestea, nu este clar dacă Franklin știa prea multe despre curcanii sălbatici, care fugeau și se ascundeau de intruși în loc să-și apere gazonul. Într-adevăr, unii indieni apași au crezut că curcanii sunt atât de lași încât nu i-ar mânca sau nu și-ar purta penele de teama de a contracta spiritul lașității.deci Franklin probabil că nu se gândea la curcanul sălbatic când a luat în considerare posibile simboluri ale curajului American. Dar curcanul domestic sau de curte pe care îl admira și-a avut originile în populația sălbatică de curcan din America.

triburile indiene aztece au domesticit de mult curcani sălbatici pentru hrană. Exploratorii spanioli timpurii au descoperit acești curcani domesticiți și au dus câțiva dintre ei înapoi în Europa, unde păsările au fost crescute într-o altă varietate de curcan domestic.aceste curcani europeni au venit în America de nord cu coloniști englezi și au fost folosiți pentru hrană. Sunt păsările pe care Franklin pare să le fi preferat în locul vulturului pleșuv nativ pentru simbolul nostru național.

nu știm dacă Franklin ar putea distinge un sălbatic de un curcan domestic, dar este ușor de făcut. Un curcan sălbatic are castan-maro coada sfaturi în timp ce un curcan barnyard are sfaturi coada alb. Curcanul sălbatic este, de asemenea, mai subțire și mai lankier în mersul său și are un cap mai mic decât curcanul intern. De asemenea, un curcan sălbatic de sex masculin se va îndepărta rapid de tine, în timp ce un curcan domestic de sex masculin poate percepe taxe.curcanul sălbatic masculin are porecla ” tom ” și are o înălțime de aproximativ 4 metri, cu o greutate medie de 24 de kilograme. Are aproximativ 3.000 de pene, combinând nuanțe subtile irizate de verde, mahon și cupru.

foto: Kathy Adams Clark
curcanii sălbatici sunt strămoșii direcți ai curcanului intern mulți dintre noi mănâncă de Ziua Recunoștinței. tom are un gât roșiatic, un cap albastru gol, o frunte roșie caruncled și o barbă lungă, cu pene în creștere din piept, mai degrabă decât bărbia. O protuberanță cărnoasă numită snood draperii peste factură, iar un pliu roșu de piele numit waddle atârnă sub bărbie.

Toms preferă o viață liniștită, retrasă, cu găinile și păsările lor (păsări tinere) în păduri de foioase cu pâraie, iazuri sau lacuri. Grupurile familiale merg pe terenurile forestiere uneori kilometri în căutare de hrană, cum ar fi lăstari de iarbă, nuci și ghinde.pentru a contacta vicepreședintele Colegiului Gary Clark sau fotograful Kathy Adams Clark, vizitați site-ul lor web la www.texasbirder.net.

Leave a Reply